Skivakantie in het Ötztal - Wintersportvakantie Tirol / Oostenrijk Skivakantie in Obergurgl - Wintersportvakantie Tirol / Oostenrijk

SKIVAKANTIE MET NET DAT BEETJE EXTRA

Tenmidden van de bergen en daardoor ver van het storende doorgaande verkeer zijn Obergurgl, het hoogst gelegen kerkdorp van Oostenrijk, en Hochgurgl, het hoogst gelegen hoteldorp van Oostenrijk, een oase van rust - zonder daarbij de belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde skivakantie te vergeten. Een skipas, twee door een gondelbaan verbonden skigebieden, 110 kilometer pistes (waarvan 90 km kunstmatig besneeuwd), 22 bergbanen en liften, sneeuwzekerheid van half november tot begin mei, daarnaast nog uitstekende hotels en een buitengewoon landschap - dat zijn slechts enkele voorwaarden voor een heel bijzondere en niet alledaagse vakantiebeleving. Obergurgl en Hochgurgl staan voor "Top Quality Skiing" met extra's, die van de vakantie iets unieks en karakteristieks maken. In Obergurgl-Hochgurgl worden de gasten niet alleen in wellness-resorts verwend, maar bocht voor bocht ook in het skigebied. De skipret begint meteen voor de huisdeur (het is slechts een paar meter naar het dalstation van een lift) en er zijn comfortabele gondelbanen om de berg op te gaan (de nieuwe Schermerbahn heeft zelfs verwarmde stoeltjes) of koppelbare stoeltjesliften met overkapping, wachttijden bij de liften zijn (zelfs in het hoogseizoen) bijzonder kort bij een vervoerscapaciteit van bijna 40.000 personen (bij 4500 gastenbedden en maximaal 1500 dagjesmensen). Daarbij zijn de pistes buitengewoon breed, zodat iedereen ontspannen zijn bochten kan maken. De skipret begint reeds op een hoogte van 1.800 meter (dus daar waar andere gebieden ophouden) en rijkt tot de maar liefst 3.082 meter hoge Wurmkogel.

OP HOOG NIVEAU

Niet alleen de bergtoppen zijn in Obergurgl-Hochgurgl hoger als in andere plaatsen, ook het kwaliteitsniveau is hoger. Een niet te overzien symbool van deze kwaliteit is, sinds afgelopen winter, de Top Mountain Star op de Wurmkogel, een architectonisch uniek uitkijkplatform met panoramabar om te kijken, te rusten en te genieten. Sinds deze winter is er op het andere eind van het skigebied met de Hohe Mut-alm een passende tegenhanger. Hier werd met veel oud hout een oergezellige hut gebouwd, waarin men zich meteen thuis voelt, niet in de laatste plaats vanwege de kleine knusse kamers, een wijnkelder, de gezellige bar met zicht op de openhaard met knisperend vuur en een sjiek panorama- en ligstoelterras. Hier hoeft niemand met skischoenen aan met zijn dienblad te waggelen, men kan hier achteroverleunen terwijl in alle rust de bestelling wordt opgenomen en men van het uitzicht kan genieten, al wachtende op het heerlijke eten.

EEN VAN DE MOOISTE UITZICHTSBERGEN VAN TIROL

De Hohe Mut boven Obergurgl is beroemd om het uitzicht (een klassieke ansichtkaart met zicht op 21 drieduizenders) en is een berg met een lange skigeschiedenis. Aan zijn voet begon eind veertiger jaren van de vorige eeuw met de bouw van de Gaisberglift het skitoerisme in het Gurgl Tal, reeds in 1953 ging er een eenpersoonsstoeltjeslift naar de top. Naar beneden richting het dal ging een fantastische ‚Buckelpiste', waar in de beginjaren zelfs FIS-wedstrijden gehouden werden. Allemaal geschiedenis, want naast de ‚Buckelpiste' is er onderhand een middelzware panorama-afdaling en in plaats van de nostalgische maar niet meer zo bij de tijd passende eenpersoonsstoeltjeslift is er nu een moderne achtpersoonsgondelbaan naar de Hohe Mut. In slechts 7 minuten vanaf het centrum van Obergurgl bereikt men de top. Het bergstation is bewust klein gehouden en neemt daardoor weinig plaats in om geen zicht te ontnemen aan het 360 graden uitzicht. Het prachtige landschap van Gurgl maakt een diepe indruk en zorgt voor een onvergelijkbare vakantie aan het daleinde van het Ötztal.

commentaar schrijven

KAART VAN DE STAD

0

BROCHURE AAANVRAGEN

0

ONLINE BOEKEN

Weatherstation

Vandaag:

Max.

Min.

Sneeuwomstandigheden:
Skiliften:
meer